PRISER CALAIS-DOVER

[Tillbaka till menyn]  [Tider] [Kombibiljetten Englandsfemman]  [Hamnkartor]  [Vårt linjenät]  [Husdjur] [Senaste Nytt] [Information]

 

FRÅNPRISER
För att optimera utnyttjandet av färjorna har P&O Ferries infört "från-priser" på linjen Calais-Dover. Detta innebär att prissättningen är flytande. Ju fler som bokat, desto högre pris. Ju mer plats kvar på färjan, desto lägre pris.
Den flytande prissättningen innebär att priset i princip varierar varje timma, varje dag. De priser som anges här är alltså endast vägledande. Bokningstidpunktens pris gäller.
Priserna publiceras i samband med bokning på rederiets hemsida www.poferries.com 


Rederiet reserverar sig rätten att debitera högre priser för biljetter som köps i hamnkontoret på avresedagen.


 

     
 
     
 
     
 
 
 
 
 
     
 
     
 
     

 

Rent allmänt om när det är billigast att resa. 
Ska ni åka lokalt över Engelska kanalen - dvs inte utnyttja genomgångsbiljetten ENGLANDSFEMMAN - varierar priserna från segling till segling. Ju fler som vill åka på en viss avgång, desto snabbare tar platserna slut - och ju färre platser det finns kvar, desto högre blir priset. Generellt kan sägas att det är allra billigast att åka på natten - från 00.20 till 06.20. Billigt är det också rent generellt under de s.k. nattseglingarna, då servicen ombord är begränsad.
Mest populärt är det att åka på helger - från fredag morgon till söndag kväll - samt på helgdagar och dagarna i anslutning till helgdagar och skollov. Undvik dessa dagar om du vill åka billigt!

Frånpriset avser i princip lågsäsongsavgångar, priset höjs därefter i etapper till det högsta priset som avser avgångar fredag-söndag under sommarhalvåret. Bokningstidpunktens säsongsindelning och pris gäller.
 

Detta gäller vid bokning
Vid bokning skall samtliga passagerares namn, nationalitet och födelsedata uppges. För bil ska bilmärke, modell samt registreringsnummer meddelas. Meddela även om bilen har takbox eller utskjutande delar som ökar höjd eller längd eftersom detta kan påverka priset.
Den gjorda bokningen omfattar därefter endast de bokade personerna och fordonen. Alla ändringar ska meddelas Ferry Center.
 
 
Avbeställningsskydd

I priserna ingår inte något avbeställningsskydd. Detta betyder att oavsett anledning till att du vill inställa din resa, så blir du betalningsskyldig för totalbeloppet enligt din bokningsbekräftelse.
För den händelse en avbeställningsförsäkring inte ingår i din hemförsäkring eller tillhandahålles via din bank (om du betalar din resa med bankkort), kan du teckna ett avbeställningsskydd genom ett resefäörsäkringsbolag. Det bör observeras av att avbeställningsskyddet inte täcker kostnader som uppkommer om man "ångrar sig" och inte vill resa av annan anledning.

 
Viktigt att tänka på för lokala biljetter
Det pris ni betalat för er överfart gäller bara +/- 1 timma i förhållande till den tid som ni bokat. Kommer ni tidigare eller senare förbehåller sig rederiet rätten att tilläggsdebitera er. (detta gäller inte ENGLANDSFEMMAN)
Rederiet förbehåller sig rätten att debitera högre pris för biljetter som köps i hamnen.
Om ni ringer till P&O Ferries i Frankrike eller Storbritannien och vill ändra er bokning, var beredd att detta kostar minimum € 16 /£ 10,

'Endagsretur' biljett säljs endast på de lokala marknaderna. Räkna med ett snittpris på £ 100 per bil t/r
Om ni bokar direkt på rederiets brittiska eller franska hemsida, kan Ferry Center inte assistera er vidare med boknings-, betalnings- eller biljetteringsfrågor. Frågor i sådana fall skall ställas direkt till P&O Ferries' kundtjänst i det land där bokningen gjordes.

 

Tilläggsavgifter  Kan endast köpas i förväg - samtidigt med bokningen

CLUB CLASS LOUNGE  
(separat salong ombord med fria dagstidningar och gratis kaffe eller te).
Pris per person och resväg......................................  SEK 180
 
PRIORITÉ  
(först ombord och först i land) 
Pris per bil och resväg.............................................. SEK 180
 

Alla priser på denna sida är ungefärliga

Incheckning / Ombordkörning /Överfartstid

Incheckning: 45 min i enlighet med nya säkerhetsbestämmelser

Bilister
Följ skyltning för P&O Ferries som leder till incheckningsdiskarna. Efter biljettkontroll meddelas ni numret på det körfält ni ska följa fram till färjan. Så snart färjan är klar för ombordkörning följer ni personalens anvisningar.
Rökning liksom påfyllning av bensin är förbjudet på bildäck. Lägg bilen i växel och drag åt handbromsen under överfarten. Under hela seglingen är bildäck låst. Det är inte möjligt att sitta kvar i bilen.

Landgångspassagerare
Passagerare utan bil, med Ferry Centers Ferry voucher, ska bege sig till P&O:s biljettkontor i terminalen där vouchern bytes mot boardingkort. Med detta i handen beger ni er till Departure lounge varifrån ni så småningom, i god tid innan färjans avgång, transporteras till landgången med skyttelbuss. 

Överfartstiden är beräknad till c:a 75-90 minuter

 

Hitta till hamnen (se även Hamnkartor i Menyn)
CALAIS DOVER
MED BIL
Hamnen i Calais har direkt anslutning till det franska motorvägsnätet - A26/E15 från Paris, A16/E40 från Benelux och Norra Europa och A16/E402 från Boulogne och Rouen.

MED JÄRNVÄG
Stationen ligger i centrala Calais och har daglig TGV service till och från Paris. För ytterligare information om tågtider etc. - kontakta SJ Utland.

MED BUSS
Det finns en gratisbuss mellan järnvägsstationen, Place d'Armes och hamnen i anslutning till färjornas ankomst- och avgångstider under dagtid.

 
MED BIL:
Från London följ vägvisning mot Dover på M2 eller M20. I Dover följer ni skyltning mot Eastern Docks där alla P&O:s färjor avgår och ankommer

MED JÄRNVÄG:
Tågförbindelse med London utgår från London Victoria eller London Charing Cross och går till Dover Priory Station (c:a 3km från terminalen Eastern Docks). Under dagtid finns det en gratisbuss som avgår till och från stationen i anslutning till ankomst och avgång. Service upprätthålls mellan 0700-1900

MED BUSS
Åtskilliga dagliga bussavgångar från London Victoria coach station.  
 

FACILITETER I HAMNEN

I Färjeterminalen finns

P&Os biljettkontor
Växlingskontor (ej dygnet runt)
Biluthyrning (kontorstid)
Restaurant  
Tidningskiosk
Taxistation
Telefoner
Toaletter
 

I The Travel Centre vid ingången till Terminalen finns

P&Os biljettkontor
Växelkontor, bank och bankomat
Automobile Association butik 
Café och tidningskiosk
Informationskontor
Telefoner och Internet-uppkoppling
Toaletter och skötrum för småbarn
Biluthyrningsservice

I Departure Lounge för landgångspassagerare

Café och Bar
Avdelning för rökare
Tidningskiosk
Telefoner
Toaletter och skötrum för småbarn
Växlingskontor
Utsiktsbalkong
Spelautomater

Efter check in finns två Granada Services areas, var och en med följande:

Café
Burger King
Bar
Växlingskontor och Uttagsautomat
Shop
Toaletter och duschar
Skötrum för småbarn
Telefoner
 

 

 

LOKALA TELEFONNUMMER

CALAIS: 
om ni befinner er i Frankrike: 0820 010 020
om ni befinner er i Tyskland: (069) 50070 364  
om ni befinner er i Holland: 020 201 3476
om ni befinner er i Belgien: 02 711 98 74


DOVER:
Bokningar - från telefon i Storbritannien 087 0600 0600
Information - om ni befinner er i Storbritannien: 087 0600 0611
Information - om ni ringer internationellt: 00 44 1304 864003

 

dover calais  hull zeebrugge/rotterdam  cairnryan/ larne  liverpool dublin

Ansvarig för P&O Ferries svenska hemsida är Ferry Center Försäljnings AB, Generalagent för P&O Ferries i Skandinavien sedan 1987.
Denna sida är senast uppdaterad 2016-06-20
© 2005   Ferry Center Försäljnings AB, Gaffelgränd 16, 271 42 Ystad